Svetový deň životného prostredia 2023: V znamení problematiky plastového znečistenia

05.06.2023

Svetový deň životného prostredia, ktorý sa každoročne koná 5. júna od roku 1973 pod vedením Programu OSN pre životné prostredie (UNEP), je najväčšou celosvetovou platformou pre environmentálnu verejnosť a oslavujú ho milióny ľudí na celom svete. V roku 2023 je jeho hostiteľom Pobrežie Slonoviny.

Svetový deň životného prostredia pripomína, že osud planéty Zem je v našich rukách. Zdôrazňuje význam kolektívnych opatrení na riešenie environmentálnych problémov, akými sú zmena klímy, odlesňovanie, znečistenie a strata biodiverzity. Musíme konať teraz, aby sme chránili a obnovovali naše ekosystémy, znižovali emisie skleníkových plynov a podporovali udržateľné postupy v každom aspekte nášho života.

Účasťou a pripomínaním si Svetového dňa životného prostredia máme príležitosť prispieť k udržateľnejšej a odolnejšej budúcnosti. Podniknime kroky už dnes pre zdravšiu planétu zajtrajška.

Nezabudnite, že každý malý skutok sa počíta. Či už ide o jednoduché veci, zmeny vo Vašich každodenných návykoch, podporu ekologických aktivít alebo aktívnu účasť na komunitných ekologických iniciatívach, naše spoločné úsilie môže významne prispieť k zachovaniu nášho životného prostredia.

Svetový deň životného prostredia 2023 je výzvou k činnosti pre jednotlivcov ale aj spoločnosti aby spoločne pracovali na udržateľnej a prosperujúcej planéte. Je to príležitosť zvýšiť povedomie o environmentálnych otázkach, inšpirovať ostatných k činnosti a byť nositeľom pozitívnych zmien.

Zdroj obrázka: pixabay.com

Zdroj