Bratislavské centrum opätovného použitia KOLO otvára ďalšiu prevádzku

14.06.2024

Novo otvorená prevádzka KOLO plní úlohu predchádzania vzniku odpadu a zároveň so sebou prináša oživenie Jurigovho námestia. Od 7. júna sa KOLO Karlova Ves stala plnohodnotným re-use centrom, kde môžu obyvateľky a obyvatelia priniesť veci, ktoré už nepotrebujú a za symbolický  príspevok si naopak odniesť to, čo sa im zíde. Interiér prevádzky navrhli a zrealizovali mladé talenty Fakulty architektúry a dizajnu STU, spolu s Bellušovými ateliérmi.

Mesto Bratislava a spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu a.s (OLO) prichádzajú s KOLO – Bratislavským centrom opätovného použitia do Karlovej Vsi, čím sa približujú nielen Karlovešťankám a Karlovešťanom, ale aj obyvateľstvu okolitých mestských častí. Druhá prevádzka KOLO sa nachádza v priestore bývalého OD Kotva na Jurigovom námestí a posledné mesiace slúžila len ako zberné miesto predmetov.

Prevádzka KOLO Karlova Ves bude otvorená tri dni v týždni, štvrtok a piatok od 14:00 do 18:00 a v sobotu od 10:00 do 16:00. V blízkosti OD Kotva na Jurigovom námestí, kde sa nachádza nové KOLO, je zastávka MHD Riviéra, s linkami električiek č. 4 a 9, autobusov č. 29, 32, či trolejbusovej linky č. 33. Návštevníčky a návštevníci môžu ako do KOLO Ružinov, tak aj do KOLO Karlova Ves priniesť veci, ktoré im už neslúžia a za odporúčaný príspevok do verejnej zbierky si naopak odniesť to, čo potrebujú.

Dôležité je, aby predmety určené na opätovné použitie boli pred odovzdaním čisté, zachovalé, funkčné a kompletné. KOLO v Karlovej Vsi na rozdiel od KOLO v Ružinove z kapacitných dôvodov neprijíma nábytok. Ak majú obyvateľky a obyvatelia nepotrebný nečalúnený nábytok, môžu ho odovzdať v KOLO Ružinov. Obe prevádzky KOLO z hygienických dôvodov vôbec neprijímajú čalúnený nábytok. Všetky ostatné funkcie obľúbeného re-use centra, na ktoré sú obyvateľky a obyvatelia zvyknutí z KOLO Ružinov, sa premietajú aj do nového KOLO Karlova Ves.

Zdroj obrázka: freepik.com

Zdroj