Obnov dom mini: žiadosti je možné predkladať už len do 6.9.2024

05.09.2024

Výzva Obnov dom mini má za cieľ pomôcť domácnostiam ohrozeným energetickou chudobou v lokalitách s najviac znečisteným ovzduším v Banskobystrickom a Košickom kraji obnoviť rodinné domy a ušetriť tak nemalé finančné prostriedky. Cieľom výzvy je čiastočne obnoviť minimálne 3 060 domov do konca tretieho štvrťroku 2025. Výška finančného príspevku je maximálne 10 tisíc eur, pričom časť finančných prostriedkov bude vyplatená vopred. Maximálna výška čistého ročného príjmu na jedného člena domácnosti obývajúcej rodinný dom, je navýšená na 7423 eur. Či má domácnosť nárok na príspevok, si môže overiť v kalkulačke, ktorá je dostupná na https://obnovdom.sk/kalkulacka-opravnenosti

Upozorňujeme, že žiadosť je potrebné predložiť do 6.9.2024 a z tohto dôvodu budú v tento deň v čase od 11:30 do 16:30 hod. všetky regionálne kancelárie mimoriadne otvorené.

Na obnovu rodinného domu si môžete vybrať ktorékoľvek opatrenie zo skupiny A alebo B, prípadne ich kombináciu:

  • Výmeny okien a dverí
  • Zateplenie fasády
  • Zateplenie podlahy nevykurovaného priestoru
  • Zateplenie stropu nevykurovanej pivnice / suterénu
  • Kotol na biomasu
  • Solárne kolektory
  • Tepelné čerpadlo vzduch - vzduch

S požiadavkou o pomoc sa záujemcovia môžu obrátiť priamo na terénnych pracovníkov SAŽP v jednotlivých obciach v rámci výzvy Obnov dom mini, alebo na jednotlivé regionálne kancelárie SAŽP. Zoznam terénnych pracovníkov ktorí vám pomôžu so zapojením sa do výzvy a odpovedia na vaše otázky je dostupný na https://obnovdom.sk/zoznam-terennych-pracovnikov.

Upozornenie: Konečné právne záväzné podmienky poskytnutia prostriedkov mechanizmu na obnovu rodinného domu podľa výzvy Obnov dom mini sú dostupné na internetovej stránke https://obnovdom.sk/.

Odporúčame Vám pravidelne sledovať webové sídla Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky alebo obnovdom.sk.

Zdroj obrázka: https://obnovdom.sk/

Zdroj