Novinky

Odpad ako zdroj
Až 40 % výdavkov výrobných podnikov je spojených s materiálmi. Čo robiť s „odpadom“, ktorý vzniká vo výrobe alebo pri …

Verejná konzultácia EK
Cieľom tejto konzultácie je poskytnúť všetkým občanom a organizáciám príležitosť prispieť k formovaniu politiky a získať názory na politické alternatívy …

webinár o obehovom hospodárstve
O 30 rokov má byť Európa klimaticky neutrálna. Aby sme dosiahli nízkouhlíkovú budúcnosť, musíme pretransformovať našu ekonomiku a postaviť ju …

Diskusia: Potravinový odpad na Slovensku
Pozrite si záznam z diskusie s názvom Potravinový odpad na Slovensku: Odpovede a riešenia, ktoré pomôžu na tému plytvanie potravinami, …

Green Deal Call 2020
Cieľom Informačného dňa je predstaviť témy a špecifiká výzvy, ktorá má prispieť ku konkrétnym riešeniam hlavných priorít Európskej zelenej dohody s …

CREATIVITY4CIRCULARITY!
Výzva na predkladanie žiadostí o poskytnutie podpory v rámci Komponentu 1 Schémy na podporu malých a stredných podnikov v rámci …

O udržateľnej mobilite v Banskobystrickom kraji
V piatok 18. septembra 2020 v priestoroch Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) SAŽP zorganizovala prvý z workshopov o udržateľnej mobilite …

ZVIDITEĽNIME – REŠTARTUJME – INŠPIRUJME!
Podporme lokálne firmy a dajme im zelenú! - je motto Európskeho týždňa odborných zručností. Účelom iniciatívy je zvýšiť atraktívnosť odborného vzdelávania …

Zdieľaná ekonomika potrebuje jasné pravidlá
Združenie miest a obcí Slovenska: Zdieľaná ekonomika bez pravidiel ubližuje podnikateľskému prostrediu a nepomáha samosprávam.

Inovatívny čin roka
Podnikatelia, ktorí v minulom roku uviedli na trh inovatívny výrobok či službu, sa môžu prihlásiť do súťaže o Cenu ministra hospodárstva SR Inovatívny …

Letná škola: Ekonomika v kruhu
Cieľom letnej školy je predstaviť podstatu obehového hospodárstva žiakom piateho až deviateho ročníka základných škôl v Bratislave.

potravinový odpad zníži výchova spotrebiteľov
Za vznikom potravinového odpadu v domácnostiach je podľa eurokomisie aj mätúce označenie potravín „spotrebujte do“ a „dátum minimálnej trvanlivosti“. Odborníčky …